The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Fantasy / Komedie |84 minuten

2,51 1.027 stemmen

+ Mijn stem

193 reacties

Genre:Fantasy / Komedie

Speelduur:84 minuten

Alternatieve titel:Disney's The Haunted Mansion

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:RobMinkoff

Met onder meer:EddieMurphy, JenniferTilly en TerenceStamp

IMDb beoordeling:The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (2)5,2(57.271)

Gesproken taal:Engels

Releasedatum:25 maart 2004

  • On Demand:

  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (3) Bekijk via Disney+
  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (4) Niet beschikbaar op Netflix
  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (5) Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (6) Niet beschikbaar op Videoland
  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (7) Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (8) Niet beschikbaar op Google Play
  • The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (9) Niet beschikbaar op meJane

Plot The Haunted Mansion

"Check your pulse at the door... if you have one."

Jim Evers, een makelaar, die altijd zijn gezin heeft verwaarloosd, gaat met zijn gezin een weekendtripje houden. Maar eerst moet hij nog even bij een potentiële klant langs. Hij komt erachter dat de man des huizes, een geest is, die eeuwen geleden met een vrouw was getrouwd die sprekend op Jim's vrouw lijkt, wie nu als bruid moet dienen. Jim moet deze vloek zien te verbreken. Dit zorgt er voor dat hij in gaat zien hoe belangrijk z'n familie voor hem is.

The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (10)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (11)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (12)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (13)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (14)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (15)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (16)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (17)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (18)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (19)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (20)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (21)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (22)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (23)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (24)The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (25)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Eddie Murphy

Jim Evers

Marsha Thomason

Sara Evers

Terence Stamp

Ramsley

Nathaniel Parker

Master Gracey

Jennifer Tilly

Madame Leota

Dina Spybey-Waters

Emma

Wallace Shawn

Ezra

Marc John Jefferies

Michael Evers

Aree Davis

Megan Evers

Jim Doughan

Mr. Coleman

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 193 berichten
  • 18 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 193 BERICHTEN
  • 18 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123567Volgende

Devoo

  • 293 berichten
  • 995 stemmen

27 mei 2014, 02:06 uur

Leuk voor kinderen.

Een simpele komedie die duidelijk gericht is op een jonger publiek. Een soort mengelmoes tussen komedie, fantasy en horror. Voor volwassenen niet echt interessant, maar ik kan me voorstellen dat kinderen hiervan smullen. De beste scène vond ik die met de zingende standbeelden, daar moest ik oprecht mee lachen. Verder had deze film mij niet veel te bieden, maar het keek wel leuk weg.

Tarkus

  • 6409 berichten
  • 5314 stemmen

4 juni 2014, 19:28 uur

Leuke film, beter dan ik had verwacht.

Vooral de speciale effecten bevielen me wel.

Verhaal is redelijk, goed om volgen, kortom: redelijk goede familiefilm.

Kondoro

  • 10851 berichten
  • 2562 stemmen

8 februari 2015, 00:01 uur

The Haunted Mansion

Deze beginners geesten film, dus ja voor de 12 jarigen, werd mij op wat punten een beetje als slaperig bevat. Ik kon vaak mijn concentratie niet vast houden op het beeld waarna mijn telefoon al gauw belangrijker werd. Al moet ik zeggen dat ik dit soort films op 12 jarige leeftijd niet had durven te kijken. En ja, vroeger werd ik zelfs bang van zombie's in een film... Meh.. Special effecten waren goed alleen had de film leuker ingeschat. En ik vond het allemaal beetje saai.

Eddie Murphy speelde een leuke rol, ik mag hem wel. Terence Stamp de butler (even goed zeggen voordat ik weer op mijn kop krijg), speelde een prima rol. Net zoals de rest. Het was allemaal niet echt waarvan je zou zeggen "wow".

Het verhaal was matig en ik vond het bij lange na niet zo erg leuk. Het concept is wel leuk bedacht en Eddie maakte me nog wel eens aan het lachen. Stond toevallig op Netflix dus waarom niet gelijk even meepikken ...

2.0*

hijman1946

  • 175 berichten
  • 121 stemmen

11 oktober 2015, 21:53 uur

Heerlijke ouderwetse "spookfilm"mag dit genre wel,ongeclompiceert ,hoef ik vanavond niet onder mn bed te kijken lol. goede beelden ,humor,uitstekende special effects.

aanradertje voor n paar uur plezier

tommycool98

  • 104 berichten
  • 80 stemmen

20 oktober 2015, 02:41 uur

Vond het eigenlijk een hele vermakelijke en sfeervolle film!

Mescaline

  • 6997 berichten
  • 2768 stemmen

8 oktober 2017, 15:07 uur

Het is wat mij betreft belangrijk dat je in gedachten houd hoe een film is bedoeld, in dit geval een film die geschikt moet zijn voor de hele familie.

De humor vond ik eigenlijk best leuk, lekker flauw wel en ik keek deze film later op de avond toen ik geen zin meer had in iets zwaars en gewoon vermaakt wou worden. Daar is deze film zonder twijfel in geslaagd. 🙂

De film heeft een fijne feel-good sfeer met een klein spannend laagje, de humor werkte in de meeste gevallen goed en de setting is zoals veel horror filmpjes van vroeger. (Denk bijvoorbeeld aan House on Haunted Hill, en dan bedoel ik de originele versie natuurlijk.)

Het is een film die geslaagd is in zijn opzet en met kinderen die gelukkig niet irritant waren. 😉

3,5 sterren kan ik hier wel aan kwijt, zeker geen vervelend filmpje. 😄

Shadowed

  • 9019 berichten
  • 5617 stemmen

15 november 2018, 14:15 uur

Typisch Murphy.

De Murphy is weer terug en acteert opnieuw een beetje hetzelfde als dat hij in het algemeen acteert. Wat voor mij deze film uit de brand helpt is dat de locatie er mooi uitziet en visueel mag de film dan ook wel werken daarmee.

Het huis is mooi en weet wel enigszins een spookachtig sfeertje met zich mee te tillen. Murphy is weer flauw en niet altijd even grappig, het acteerwerk van de rest is ook niet echt briljant. Nergens is het ook heel eng of ongelooflijk sfeervol.

Het huis zelf is wel vrij sfeervol, jammer dat hier echter maar weinig met de sfeer wordt gedaan en het allemaal weer moet terugvallen in een wat flauw bende. Jammer, want dit had makkelijk een klassieker kunnen worden van Disney.

Harleen Quinzel

  • 121 berichten
  • 452 stemmen

20 oktober 2020, 00:00 uur

Saai en voorspelbaar kinderfilmpje dat nooit tot leven komt omwille van een doods script en overdaad aan zwakke cgi. Het jaren eerder verschenen Casper is stukken leuker en indrukwekkender dan dit gedoe.

Shadowed

  • 9019 berichten
  • 5617 stemmen

26 oktober 2021, 20:49 uur

Herzien.

Had gehoopt dat mijn kijk op de film wat zou veranderen. Ik herzie wel meerdere films met Halloween die ik vroeger keek. Vaak zijn dat ook films die me destijds hebben teleurgesteld, maar enkelen daarvan liggen me plots heel lekker. Dat hoopte ik ook met The Haunted Mansion, maar de herziening bleef toch erg op hetzelfde resultaat hangen.

Sowieso begint de ellende al een beetje met Murphy, die de verkeerde set op gewandeld lijkt te zijn. Aparte humor voor Disney om zijn trekjes erin te betrekken. Niet dat het echter altijd vervelend is. In tegendeel, Murphy zet best een aardige rol neer, maar in dit verhaal past het gewoon niet zo goed. De familie zelf is ook wat saai en eentonig, en door Thomason daarnaast ook niet sterk geacteerd.

Betere rollen zijn weggelegd voor die van Stamp. Leuk, charmant en apart figuurtje. Ideaal voor een film als deze, hoe theatraal ze ook opgezet mogen zijn. De echte ster van de film is echter (en uiteraard) het huis. Geweldig ingericht, lekker sfeervol alhoewel kinderlijk. Minkoff had het wel wat spannender mogen maken soms, maar het ziet er fraai uit en kent heerlijke decoraties.

Ik vond het vooral jammer dat de film voor kinderachtige afleidingen zorgt op voortdurende basis. Niet dat Disney-films tot de meest volwassen films behoren, maar een film waar een oud spookhuis centraal staat is niet iets waar je hoopt op vreemde, dwaze personages (die naast hun botsende verschijning ook weinig tot niets aan het verhaal toevoegen, kijkend naar die twee stafleden in de kelder).

Het vermaakt allemaal aardig dankzij wat speelse stijloefeningen en een aardig sfeertje, maar het komt dan ook echt alleen maar van het spookhuis (en Stamp) en niet van het inhoudelijke. Een erg teleurstellende film eigenlijk. Ik hoop dat de remake die eraan komt wat beter is, maar ik ga niet van een meesterwerk uit. Toch zal ik daar snel bij zijn, puur in de hoop dat het net wat beter is dan deze film.

Sergio Leone

  • 4059 berichten
  • 2770 stemmen

10 november 2021, 13:51 uur

Wel oké.

Dat Eddie Murphy, als het op zijn filmografie aankomt, nog niet de helft van zijn (komisch) talent benut heeft, heb ik ooit eens bij een andere film geschreven. Dat geldt bij deze film evenzeer. Hij kan dit kindvriendelijk niemendalletje niet dragen en is allesbehalve van toegevoegde waarde.

Dat is Terence Stamp gelukkig wel. Hij is perfect gecast, in tegenstelling tot Murphy (of zijn gezinnetje), Zijn voorkomen past bovendien perfect in de setting. Een setting die ik trouwens wel kan waarderen: sfeervol, tikkeltje gotisch, met leuke details en een geslaagd schrikmomentje hier en daar. Een filmpje voor de kinderen, maar eveneens behapbaar voor de volwassenen.

2,5

Mysterie-schrijver

  • 221 berichten
  • 447 stemmen

5 maart 2022, 18:28 uur

Vermakelijke film met goede acteurs. In bijna elke scène moet ik om Eddie Murphy lachen. Het huis is ook mooi en het verhaal is ook wel spannend.
Die lijken vond ik wel erg nep, volgens mij hebben skeletten geen oren.
Die scène met Madam Leota en Jim vond ik minder leuk en ergens ook wel onnodig. Natuurlijk moest Madam Leota wel het nodige uitleggen maar dat gedraai had van mij niet gehoeven. Wat ik wel grappig vond waren die vliegende instrumenten. Ook dat Jim Ramsley een zonnebankkuurtje adviseerde was leuk.

Ik vond de kinderen niet zo heel goed acteren en dat personeel was best irritant.

shrink

  • 2014 berichten
  • 2265 stemmen

12 december 2023, 22:51 uur

Verrassend goede film. Erg goed gemaakt ook.

Phantasm

  • 6825 berichten
  • 6748 stemmen

9 februari, 21:18 uur

Vermakelijke en onderhoudende film die lekker wegkijkt.

Vorige123567Volgende

The Haunted Mansion (Film, 2003) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Things to in Madison Indiana - a Historic Midwest Hideaway - Color & Curiosity | Lifelong Learning
14+ Awesome Things to Do in Madison Indiana - Sand and Snow
Pollen Count Los Altos
Ymca Sammamish Class Schedule
Gabriel Kuhn Y Daniel Perry Video
Craigslist Phoenix Cars By Owner Only
Dityship
All Obituaries | Ashley's J H Williams & Sons, Inc. | Selma AL funeral home and cremation
Mycarolinas Login
Best Restaurants Ventnor
Curtains - Cheap Ready Made Curtains - Deconovo UK
Wicked Local Plymouth Police Log 2022
Spider-Man: Across The Spider-Verse Showtimes Near Marcus Bay Park Cinema
Wgu Academy Phone Number
Shopmonsterus Reviews
Reptile Expo Fayetteville Nc
How many days until 12 December - Calendarr
Pasco Telestaff
12 Facts About John J. McCloy: The 20th Century’s Most Powerful American?
Munis Self Service Brockton
Encyclopaedia Metallum - WikiMili, The Best Wikipedia Reader
University Of Michigan Paging System
Lexus Credit Card Login
At 25 Years, Understanding The Longevity Of Craigslist
Jayme's Upscale Resale Abilene Photos
Craigslist Rentals Coquille Oregon
Coindraw App
Giantbodybuilder.com
Www Mydocbill Rada
Our Leadership
Lil Durk's Brother DThang Killed in Harvey, Illinois, ME Confirms
Garrison Blacksmith's Bench
Joplin Pets Craigslist
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Oriellys Tooele
20 bank M&A deals with the largest target asset volume in 2023
Scarlet Maiden F95Zone
RECAP: Resilient Football rallies to claim rollercoaster 24-21 victory over Clarion - Shippensburg University Athletics
Mychart Mercy Health Paducah
Content Page
Dr Mayy Deadrick Paradise Valley
Juiced Banned Ad
Waco.craigslist
Bank Of America Appointments Near Me
Muni Metro Schedule
Enjoy Piggie Pie Crossword Clue
6463896344
Campaign Blacksmith Bench
Uno Grade Scale
Best brow shaping and sculpting specialists near me in Toronto | Fresha
Ark Silica Pearls Gfi
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5647

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.